Ремонтирани са покривът, вътрешната част на сградата, както и лекарските кабинети

...
Ремонтирани са покривът, вътрешната част на сградата, както и лекарските кабинети
Коментари Харесай

Айтос с изцяло обновен Медицински център, кофите по коридорите и течовете останаха в историята!

Ремонтирани са покривът, вътрешната част на постройката, както и лекарските кабинети

Сградата на Медицински център І ЕООД в Айтос е напълно реновирана. Проблемният покрив с течовете, падналите тавани и пропитите с плесен и влага кабинети са единствено неприятен спомен.

Припомняме, че до главния ремонт на покрива се стигна, откакто в края на февруари т.г., когато по предложение на кмета Васил Едрев, Общинският съвет реши да бъдат пренасочени средства, отпуснати с разпореждане на Министерски съвет за превъзмогване на коронавирус проблемите. 255 хиляди лева беше  сумата, която общинските съветници единомислещо гласоподаваха за ремонтните действия.

Досега са правени единствено частични поправки без значителен резултат, а течовете във всички пространства и коридори на втория етаж продължаваха през годините. Не единствено за медицинските експерти и персоналните лекари в Центъра, само че и за всички пациенти беше ясно, че покривът незабавно и главно би трябвало да се ремонтира.

Още тогава Флагман.бг сподели фрагменти от настоящото положение на здравното заведение. По коридорите бяха подредени кофи, в които се събираше водата, течаща от тавана. Стените бяха в покъртително положение от теча. За пациентите гледката беше ужасяваща – трябваше да чакат за обзор при доктор сред течовете. 

След ремонтните действия през това лято постройката има солидно покривно покритие. А около огромния ремонт на покрива към този момент е реалност и вътрешното възобновяване - като се стартира от новата фирмена табела и боядиисаната дограма, през шпакловките и боядисването на всички пространства. Компрометираните тавани са свалени, няма и диря от падащата до преди месеци мазилка в просторните фоайета.

Общинската грижа за покрива стимулира управлението на Центъра да влага средства в тоталното възобновяване на кабинетите на медицинските експерти. Започна обзавеждането им, заменени са дори табелите по вратите. Подменена е остарялата дограма на прозорците и вратите, сега се инсталират нови осветителни тела.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР